Nu är det fullt!

Vi har fullt i kalendern vad det gäller höstens beskärningar och kan inte ta emot fler bokningar för beskärning just nu. Vi beskär fram tills dess att fruktträden börjar fälla sina blad, vilket i praktiken brukar innebära att det går bra att beskära en bit in i oktober. Varför man gör uppehåll är för att minska att träden blir infekterade av kräfta då risken är förhöjd i och med att varje tappat blad innebär ett bladärr. Dessa, som ju blir en stor mängd i ett träd, kan vara mottagliga för svampsorerna som gärna sprids i fuktig väderlek.

Det viktiga är inte NÄR man beskär utan HUR man beskär.

Vi beskär däremot gärna dina träd till våren – eller under vintern om vi bedömer att väder och vind tillåter beskärning. Det viktiga är inte NÄR man beskär utan HUR man beskär. Vi har kunskapen!

Om du är intresserad så får du gärna höra av dig via vårt kontaktformulär under fliken KONTAKT eller skicka ett mail till beskarning(at)lillhasta.se.
Beskriv gärna antal träd, dess storlek, när de är beskurna senast och var de finns någonstans så hör vi av oss för vidare kontakt.

En fortsatt färgsprakande fin höst önskas er alla!

/Anna Hallberg – cert. fruktträdsbeskärare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s