Städa lagom!

Dags för vårens trädgårdsskötsel.

Nu knoppas träden och vi har slutat med vårens beskärning vi på beskärningar och övergått till arbetet med vårens första trädgårdsskötsel.

Soliga dagar och stigande temperaturer lockar till trädgårdsskötsel och städning i trädgården.. Löv och rishögar kan vara sovplatser för olika små knytt så det kan vara värt att inte sätta igång för tidigt, om man inte vill störa den biologiska mångfalden.
Vi är ofta alldeles för noga med att städa i våra trädgårdar och kan gott och väl lämna kvar en del organiskt material på plats. Har du möjlighet så klipp ned perennresterna i små bitar och lämna kvar i rabatten. Det nedklippta materialet blir bra jordförbättring och minskar transporter till kompost och återvinning. Ett ”fulhörn” i trädgården bidrar dessutom till boplatser för igelkottar och insekter.

När det börjar grönska är det också dags att gödsla. Använd gärna ett organiskt gödselpreparat som t ex kogödsel eller pelleterad hönsgödsel. Allt organiskt material hjälper till att jordförbättra jorden och gynnar mikroorganismerna i jorden. Kom ihåg att inte gödsla senare än midsommar vad det gäller vedartade växter t ex rosor och prydnadsbuskar. När dagarna blir kortare igen så går växterna i vila. Matar man på med kväve då får de signal om tillväxt och invandringen blir störd. Risken är sedan att de får frysskador under vinterns kyla.

Bor du i Strängnäs med omnejd? Känner du att du behöver hjälp i din trädgård och vill veta mer om vad vi gör så kan du läsa om våra trädgårdstjänster här:

VÅRA TRÄDGÅRDSTJÄNSTER

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s